Érdemes külföldről behozni?

Az utóbbi évek legfontosabb kérdése, amire nincs egyértelmű válasz. Mindenki szeretne olcsón autót, és a német piacot vizsgálva könnyen eluralkodik a birtoklási vágy. A képeken gyönyörűnek látszó autók, potom pénzért, nagy tömegben. Elég csak kijutni, autóval, fapados repülővel, és hazafelé már a kiválasztott négykerekűvel fogynak a kilométerek. Kiszámolva az utazási költséggel, regisztrációs adóval, kocsi korától és teljesítményétől függő vagyonszerzési illetékkel, a forgalmi és a törzskönyv díjával, a rendszámtábla árával, vizsgadíjjal felhizlalt végső árat viszont már árnyaltabb a kép. Ezernyi dologra kell figyelnünk, kétnyelvű adásvételi, több adminisztráció, a külföldi nepper sem szent, ugyanúgy akad trehány, megbízhatatlan magáneladó, mint itthon.

Ezeket figyelembe véve biztosra kell mennünk, mert ha már rávettük magunkat a kiutazásra, és saját időnket, energiánkat nem kímélve keresünk autót, akkor üres kézzel hazatérni fájó kudarc. Pedig erre is megvan az esély, kint is vannak lelakott autók bőven, főleg mióta már kiépült kereskedői hálózat szívja fel, és szállítja keletre a kelendő típusokat.

Ráadásul lehet, hogy az igazi kálvária csak itthon kezdődik el, a regisztrációs adó mértéke, és környezetvédelmi besorolás korántsem olyan egyértelmű, mint ahogy azt a kalkulátorok, és az autós adatbázisok sugallják, de a kinti papírokkal, adásvételi szerződéssel is akadhat galiba.

A németországi behozatal egyértelmű buktatói ellenére kecsegtető opció, még azoknak is, akik átlag autósként vágnak bele a kalandba. A kínálat bőséges, és a hazaihoz képest sokkal fiatalabb autóállományból még a nepperek mellett is könnyű ígéretes darabot kifogni.  Segítségül összegyűjtöttük cikkeinket a témában, egyfajta alapcsomagként mindenkinek, aki úgy dönt, belevág a külföldi autóvásárlásba.

(457)

loading...

Clikbait Hoax Fake Az oldal tartalma álhír. A videó megosztás nélkül is elindul csak szakítsa meg a megosztást.