Évente 2-3 ezer luxusautót hagynak gazdátlanul Dubajban a csőd elől menekülő milliomosok. Az autókat ezután elárverezik, az eredeti ár töredékéért szoktak elkelni.

A slusszkulcsot is bennehagyta!!!

Ugyanez vonatkozik azokra is, akik nem tudják fizetni az autókra felvett hitelt, az Egyesült Arab Emirségekben pedig ismeretlen a csődvédelem fogalma. Emiatt helyiek és bevándorlók közül sokan inkáb “elvesztették” az autóikat, hogy elkerüljék a börtönüntetést.

Az eredmény: Dubajban minden évben 2-3000 autót hagynak parkolókban, nagy részük az ország szokásainak megfelelően prémium kategóriás. Sok autót úgy hagynak ott, hogy még a slusszkulcsot is a zárban hagyják. 2011-ben példul egy kétmillió dolláros Ferrari Enzót talált a rendőrség egy repülőtér parkolójában, a zárban a kulccsal.

Az eredeti ár töredékéért

A tulajdonosoknak ilyenkor 15 napja van, hogy jelentkezzen az elvesztett kocsiért, ezt követően pedig elárverezik a járműveket, amelyek általában az eredeti ár töredékéért kelnek el.

Dubaj és az Egyesült Arab Emirségek gazdasága – amely túlnyomórészt az olajra épül – az utóbbi hónapokban gondokkal küszködött az olajárak zuhanása miatt, ezért számos az emirségben élő külföldi állampolgár elment, mert nem tutdák fizetni az emelkedő megélhetési költségeket. Ez csak azoknak jó hír, akik szeretnének jó áron szert tenni egy használt luxusautóra – írja a news.com.au ausztrál hírportál.

 

(13797)

loading...

Clikbait Hoax Fake Az oldal tartalma álhír. A videó megosztás nélkül is elindul csak szakítsa meg a megosztást.