Egy ínycsiklandó gyömbéres-ananászos turmix recept, mellyel búcsút inthetsz a gyulladásos panaszoknak és a fájdalmaknak!

Szívesen fogyasztasz friss zöldségeket és gyümölcsöket, olykor turmix formájában kevered a színtiszta vitaminforrásokat? Ha van kedved kísérletezni, mutatunk egy ízletes turmixreceptet, amely ráadásul fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Hozzávalók:

  • fél darab ananász
  • 2 zellerszál
  • 1 fej római saláta
  • egy csokor koriander
  • egy ujjnyi gyömbér

Vegyük is gyorsan sorra, melyik hozzávaló milyen nagyszerű hatással bír az egészségünkre!

Ananász: erősíti az immunrendszert, támogatja a csontrendszert, erősíti a látást, fájdalomcsökkentő hatású enzimeket tartalmaz. Magas magnéziumtartalma kiváló antioxidáns-forrás, B-vitamin tartalma pedig az energiaellátásban tűnik ki.

Zeller: csökkenti a gyulladást, megőrzi a máj egészségét, segíti a fogyást, elősegíti az emésztési folyamatokat, antibakteriális hatású. A Molecular Nutrition and Food Researchcímű lapban publikált egyik tanulmány szerint, a zeller apigenin nevezetű molekulát tartalmaz, ami erősen gyulladáscsökkentő hatású, ráadásul az immunrendszernek is jót tesz.

Római saláta: segít a zsírégetésben, tisztítja az emésztőrendszert, segít fenntartani az izom- és csontrendszer egészségét, elősegíti a keringést. A diétázók jó barátja, hiszen csupán 8 kalória, ráadásul egy fej körülbelül 1-2 gramm szénhidrátot tartalmaz. Annak ellenér, hogy rostokban szegén, nagyon magas az ásványi anyag tartalma: kalcium, foszfor, magnézium. És ha ez még nem lenne elég, a zeller gazdag C, K, A vitaminban is.

Koriander: csökkenti a bőrgyulladást, csökkenti a koleszterinszintet, kezeli a hasmenést, stabilizálja a vérnyomást, megakadályozza a vérszegénységet, csökkenti az allergiás tüneteket, segíti az emésztőrendszer normál működését.

Gyömbér: fájdalomcsökkentő hatású, támogatja a légzőkészüléket, étvágynövelő hatású, jót tesz a szívnek, enyhíti a megfázásos panaszokat.

Mindezek után már láthatjuk, hogy ez az 5 összetevőből álló turmix valóban képes felvenni a gyulladásokkal és a fájdalmakkal a harcot. Megfázásos időszakokban alkalmazva akár a gyógyszeres kezelést is kiválthatjuk vele, ha rendszeresen fogyasszuk.

 

FRISS HÍREK (242)

loading...

Clikbait Hoax Fake Az oldal tartalma álhír. A videó megosztás nélkül is elindul csak szakítsa meg a megosztást.