Eloltották a pusztító tüzet a Soroksári úton, de még mindig izzik az épület – Így lángolt a hatalmas, régi malom – videó

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, az ötemeletes épület – amely korábban malomként üzemelt – legalsó szintjén élelmiszerraktár volt. A tégla borítású, de belül faszerkezetű épületet 45 tűzoltó 13 gépjárművel oltotta. Jelenleg három vízsugárral az utómunkálatok zajlanak, az izzást próbálják elfojtani. Az épületbe nem lehet bejutni, csak kívülről dolgozhatnak a szakemberek – közölte nem sokkal délelőtt 11 óra előtt a szóvivő.

Elmondta azt is, feloldották a Soroksári út egyik sávjának lezárását, a Dandár utcában viszont még mindig nem lehet közlekedni. Kisdi Máté tájékoztatása szerint nincs információ sérültről.

Frissítés: A statikai vizsgálat szerint az épület életveszélyes, bár az összeomlás veszélye nem fenyeget.

Negyvenöt tűzoltó oltotta a Soroksári úti raktártüzet

Az ötszintes, faszerkezetű épület teljes terjedelmében ég.

Kigyulladt egy körülbelül 1000 négyzetméter alapterületű, régi malom Budapesten, a Soroksári út IX. kerületi szakaszán, a Dandár utca közelében szerdán kora reggel. Az épületet raktárként használják.

http://www.katasztrofavedelem.hu/

No.: 3
Időpont 2018 március 07 12:11 – szerda
Kategória Tűzeset (kereskedelmi létesítmény tűz)
Esemény Magasból mentőkről dolgoznak a tűzoltók a IX. kerületi tűz helyszínén
Esemény leírása Az épület életveszélyessé vált, de a közvetlen összedőlés veszélye nem áll fenn.
Négy magasból mentőről a beizzások, parázslások megszüntetésén dolgoznak a fővárosi hivatásos tűzoltók vízágyúkkal a IX. kerületi Soroksári útnál, ahol a reggeli órákban csaptak fel a lángok egy régi malomépületnél. Az ötemeletes épület teljes terjedelmében égett, az épületen belüli szintek és faszerkezetek a munkálatok közben leszakadtak. A helyszínre kiérkezett statikus vizsgálata szerint az épület életveszélyessé vált, de a közvetlen összedőlés veszélye nem áll fenn. Az oltási munkálatok idejére szünetelt az áramszolgáltatás, időközben a szolgáltató a környező épületekben és lakóházakban visszakapcsolta az áramot. A Dandár utca és a tűzzel érintett oldal továbbra is le van zárva a munkálatok miatt.

No.: 2
Időpont 2018 március 07 07:26 – szerda
Kategória Tűzeset (kereskedelmi létesítmény tűz)
Esemény Még oltják a budapesti raktártüzet
Esemény leírása A munkálatok egy sávon akadályozzák a Soroksári út forgalmát a városközpont felé vezető oldalon.
Folyamatosan oltják a fővárosi hivatásos tűzoltók azt a tüzet, amely kora reggel keletkezett egy raktárban, Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton, a Dandár utca közelében. A mintegy ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, faszerkezetű épület teljes terjedelmében ég. Negyven-negyvenöt tűzoltó érkezett a helyszínre. A rajok megakadályozták a lángok továbbterjedését. A munkálatok miatt egy sávon nem lehet közlekedni a Soroksári út érintett szakaszán, a városközpont felé vezető oldalon.

No.: 1
Időpont 2018 március 07 06:58 – szerda
Kategória Tűzeset (kereskedelmi létesítmény tűz)
Esemény Még oltják a Soroksári úti raktártüzet
Esemény leírása A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak az épülethez.
A fővárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták annak a tűznek a továbbterjedését, amely kora reggel keletkezett egy raktárban, Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton. A mintegy ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, faszerkezetű épület teljes terjedelmében ég. Tizenhárom gépkocsival negyven-negyvenöt tűzoltó érkezett a helyszínre. A rajok több vízsugárral folyamatosan oltják a lángokat.

FRISS HÍREK (206)

loading...

Clikbait Hoax Fake Az oldal tartalma álhír. A videó megosztás nélkül is elindul csak szakítsa meg a megosztást.