Te is láttál már uszkáló foltokat a szemed előtt? Tuti a frász jön rád, ha megtudod az okát!!!

Amikor úgy tűnik, hogy valami úszkál a szemünk előtt, nem feltétlenül kell megijedni. A legtöbb ember élete során többször is átélte már ezt a jelenséget. Ilyenkor mintha apró feketés, homályos foltok, ún. legyek röpködnének a szemünk előtt. Ismerős a jelenség? Most megtudhatjuk, mi okozza.

uszkalo-foltok

Zavaró lehet az átlátszó úszkáló foltok jelentkezése, és általában erős aggodalmat váltanak ki. Hiába próbálunk rájuk fókuszálni, nem tudunk, egyből tovább úsznak. Ezek a foltok nagyrésze a születésünk előtti életünk maradványai

A magzati fejlődés kezdetén a szem belseje rostos szerkezetű, a születés idejére pedig ezek a rostok üvegtestté alakulnak. Azonban néhány rost megmarad és szabadon lebeghet. Ahogy öregszünk a retinát körülvevő rostok zsugorodni kezdenek, és némelyikük le is válhat, így az idő előrehaladtával egyre több “repülő legyecskét” láthatunk a szemünk előtt.

A kis úszó foltocskák a retina véredényeiből is származhatnak. Ha a fejet nagyobb ütés vagy nyomás éri a véredények vörösvértesteket bocsátanak ki magukból, ezek csoportokban úszkálhatnak a retina közelében, így akár láthatóvá is válhatnak.

A foltok általában veszélytelenek, és nem feltétlenül az életkorral járnak együtt. Azonban, ha több ideig látjuk őket, és közben villanásszerű fényt, vagy egyre több foltot észlelünk, akkor érdemes felkeresni a szakembert.

Ha egyre több foltot látunk, lehetséges például az is, hogy nem fogyasztottunk elég folyadékot. Próbáljuk gyorsan pótolni a folyadékveszteséget, és csökkentsük a kávémennyiséget.

 

FRISS HÍREK (763)

loading...

Clikbait Hoax Fake Az oldal tartalma álhír. A videó megosztás nélkül is elindul csak szakítsa meg a megosztást.